9 tips για την σωστή συντήρηση του υπολογιστή σας!

Είναι φυσιολογικό καθώς περνάει ο καιρός, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής σας να χρειάζεται μια υποτυπώδη συντήρηση. Σε περιπτώσεις προβλημάτων με το λειτουργικό σύστημα, ανάλογα με τη βλάβη φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα επιλύσετε με ένα από τα παρακάτω απλα tips που σας προτείνουμε. Επίσης, με τις συμβουλές αυτές θα αυξηθεί σημαντικά η ζωή του υπολογιστή σας.

Tip 1: Κρατήστε Backup
Οποιοδήποτε αρχείο που είναι σημαντικό για εσάς θα πρέπει να το αποθηκεύεται και σε άλλο σκληρό δίσκο ή CD-RWs. Το backup είναι απαραίτητο και καλό θα είναι να το εφαρμόζετε πριν χάσετε κάτι σημαντικό από τα αρχεία σας.

 Tip 2: Ανασυγκρότηση δίσκου
Τουλάχιστον μια φορά το μήνα θα πρέπει να «τρέχετε» το σκληρό δίσκο. Η ανασυγκρότηση βοηθάει τον σκληρό σας να παραμένει υγιής.

 

4tb-700x700.jpg

Tip 3:  Μηδενισμός στα προγράμματα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή
Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας μην αφήσετε να φορτώσει πολλά προγράμματα. Αν γίνει αυτό να γνωρίζετε ότι χρησιμοποιεί πολύτιμη μνήμη του συστήματος. Για να κλείσετε τα προγράμματα αυτά θα πρέπει να μεταβείτε αρχικά κάτω δεξιά στην οθόνη σας. Στη συνέχεια, ρυθμίστε ώστε να μην φορτώνουν κατά την εκκίνηση. Άλλα προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο μπορούν να βρεθούν πατώντας Ctrl + Shift + Esc ταυτόχρονα.

Tip 4: Antivirus
Να χρησιμοποιείτε τακτικά ένα λογισμικό για ιούς. Ο καλύτερος τρόπος προστασίας είναι να υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση από ένα ειδικό πρόγραμμα προστασίας και παρακολούθησης των ιών. Έτσι είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει κάθε ώρα και στιγμή οποιαδήποτε απειλή. Ρυθμίστε το έτσι ώστε να κάνει ενημέρωση μόνο του.

Tip 5: Firewall
Εάν έχετε μια σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας θα πρέπει να έχετε ένα πρόγραμμα τείχους προστασίας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα κρατά μακριά όσους θέλουν να επισκιάσουν τον υπολογιστή σας, θέλοντας ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημά σας. Το τείχος προστασίας θα πρέπει να κάνει εκκίνηση με τον υπολογιστή για να τον προστατεύσει από την εισβολή κακόβουλων στοιχείων.

Tip 6: Ελευθερώστε χώρο από το δίσκο
Να έχετε ελεύθερα, τουλάχιστον 500 ΜΒ στο δίσκο σας. Αν δεν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο, θα δείτε ότι ο υπολογιστής θα κολλάει, θα είναι αργός και δε θ’ ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές σας. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Add / Remove στον Πίνακα Ελέγχου εφαρμογών των Windows για να διαγράψετε τα περιττά προγράμματα από το δίσκο.

Tip 7: UPS  (Για συνεχόμενη παροχή ρεύματος)
Σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα UPS για τον υπολογιστή σας. Αυτό θα τον κρατήσει ασφαλή  κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος. Το  UPS θα σώσει τον υπολογιστή σας από σχεδόν οποιοδήποτε τύπο καταστροφής που οφείλεται στις διακυμάνσεις ή στην απότομη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Βρείτε UPS εδώ.


ups2_1-600x315.jpg

Tip 8: Computer power
Ποτέ μη σβήνετε τον υπολογιστή σας απότομα με το διακόπτη λειτουργίας. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι όταν ο υπολογιστής σας κλειδώνει και ο σκληρός σας δίσκος δε λειτουργεί (η λυχνία του σκληρού δίσκου δεν αναβοσβήνει). Σ’ αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή χωρίς συνέπειες στο σκληρό δίσκο. Η διακοπή της ισχύος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων ή αρχείων των Windows. Όταν θέλετε να τον επαναφέρετε, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Alt + Delete ταυτόχρονα. Πιέστε ξανά για να λειτουργήσει ο υπολογιστή σας.

Tip 9: Καθαρισμός Υπολογιστή Από Σκόνη
Η θερμότητα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των υπολογιστών. Η σκόνη που μαζεύεται με τον καιρό στο εσωτερικό ενός PC, όχι μόνο θερμαίνει επιπλέον τα ηλεκτρονικά, αλλά μπορεί να κολλήσει και τους ανεμιστήρες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον εξοπλισμό.

 Η Τεχνοργάνωση σας παρέχει ολοκληρωμένο δωρεάν έλεγχο στο λάπτοπ ή στον σταθερό υπολογιστή σας απο εξειδικευμένους τεχνικούς!

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την συντήρηση του υπολογιστή σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Στοιχεία επικοινωνίας: https://www.technorganosi.gr/contact

Βασισμένο σε άρθρο του: www.pcsecurity.gr

 
𝓑𝓪𝓬𝓴 2 𝓼𝓬𝓱𝓸𝓸𝓵 προσφορές με Η/Υ, Laptop και Πολυμηχάνημα!

Και την νέα σχολική χρονιά, απίστευτες, προσφορές back to school σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις στο κατάστημα μας απο 132€ !
Ολοκληρωμένα, ευέλικτα συστήματα Ηλεκτρονικών υπολογιστών και Laptop αλλά και Inkjet πολυμηχάνημα για τις καθημερινές εκτυπώσεις σε φανταστικές τιμές για γονείς και μαθητές! Προσάρμοσε το πακέτο σου στις δικές σου ανάγκες.
Ακόμα το σκέφτεσαι; Δες από κοντά την προσφορά που σου κάνει κλικ στην επίδειξη καλής λειτουργίας των πακέτων, στον χώρο μας!
Όλα τα περιεχόμενα της προσφοράς διαθέτουν 1 χρόνο εγγύηση!

 
laptop.jpg
 
 • Επεξεργαστής: Intel® Core™ i5-3320M

 • Processor (3M Cache, up to 3.30 GHz)

 • Μνήμη RAM: 1x 4GB DDR3

 • Memory slots: 2

 • Σκληρός δίσκος: 320GB

 • WIFI: Ναι

 • Camera: Ναι

 • Οπτικό Μέσο: DVD-RW

 • Κάρτα Γραφικών: Intel HD Graphics 4000

 • Οθόνη: 14" 1366 x 768Λειτουργικό

 • Σύστημα: Windows 7 Pro

 • Ports:
  1x VGA
  1x DisplayPort
  1x Microphone input
  1x Headphone output
  1x LAN
  1x FireWire 1394
  1x USB 2.0
  2x USB 3.0
  1x USB 2.0/eSATA
  1x Memory Card Reader (SD Card, MultiMediaCard, MMCplus, SDHC Card, SDXC Card)
  1x ExpressCard/54

 • Supreme Quality


back_to_school_poster____________________-_desktop_core2___printer.jpg
 • LENOVO PC M58

 • 4RAM, 160GB

 • MAR Win 10H

 • VGA DVI-D SQ

 • PT set ποντίκι & πληκτρολόγιο SPT6224

 • PT Web Camera 0.3MP με κλιπ Black Kisonli

 • Orange Ηχεία V350 USB

 • HP used Οθόνη LA1951G LCD 19"


back_to_school_poster____________________-_desktop_i5___printer_720.jpg
 • HP PC 6300

 • 4 RAM, HDD 250GB

 • MAR Win 10H

 • PT set ποντίκι & πληκτρολόγιο

 • PT6224 PT Web Camera

  0.3MP με κλιπ Black Kisonli

 • Orange Ηχεία V350 USB

 • PHILIPS SQ Οθόνη 221B LCD 21.5" BK

Επιπλέον, μαζί με την αγορά οποιουδήποτε εκ των τριών πακέτων μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε (ή και όλα) από τα παρακάτω extras, σε τιμές προσφοράς μόνο για τους back to school πελάτες:

- Προσθήκη δυνατότητας σύνδεσης σε Wifi δίκτυο με αγορά Wifi USB adapter +10€

- Οποιοδήποτε καινούριο ετοιμοπαράδοτο πολυμηχάνημα σε τιμή -5% από την αναγραφόμενη

- Προσθήκη SSD σκληρού δίσκου 256Gb με 60€ επιπλέον! Σε αυτή την περίπτωση, κρατάτε τον HDD σκληρό δίσκο του μηχανήματος και προσθέτε ταχύτητα και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο μηχάνημά σας!

- Ολοκαίνουρια Οθόνη Dell 22'' κορυφαίων επιδόσεων  με 70€ επιπλέον, αντί της Acer οθόνης που περιλαμβάνεται στην αρχική προσφορά.

Αναλώσιμα είδη σε κορυφαία ποιότητα, ετοιμοπαράδοτα από την Τεχνοργάνωση!

Αναλώσιμα είδη σε κορυφαία ποιότητα, ετοιμοπαράδοτα από την Τεχνοργάνωση!

Με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητάς σας και την ομαλή λειτουργία της επιχείρησής σας, η Τεχνοργάνωση εξασφαλίζει κορυφαίας ποιότητας αναλώσιμα προϊόντα για κάθε επιχείρηση, διατηρώντας παράλληλα τις τιμές μας άκρως ανταγωνιστικές.

Άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα είδη διατροφής και σχετικών υπηρεσιών.

Άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα είδη διατροφής και σχετικών υπηρεσιών.

Πιο συγκριμένα, οι νέες αλλαγές αφορούν σε καταστήματα ειδών διατροφής και καταστήματα εστίασης, με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

Back 2 School - Πακέτα προσφορών Τεχνοργάνωση για full εξοπλισμένα Desktop PC

Μία νέα σχολική αρχίζει και η Τεχνοργάνωση για μία ακόμη χρονιά είναι κοντά στους μαθητές με σούπερ προσφοορές σε πλήρη Υπολογιστικά Συστήματα!

Με τιμές που ξεκινούν από τα 148€ και ευέλικτα πακέτα που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας και στο ποσό που θέλετε να διαθέσετε, εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή αγορά.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αγοράσω ταμειακή μηχανή

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν αγοράσω ταμειακή μηχανή

Οι ταμειακές μηχανές είναι απαραίτητες για την λειτουργία μίας επιχείρησης, ωστόσ ελάχιστοι γνωρίζουν βασικά πράγματα για αυτές έως ότου χρειαστεί να μπουν στην διαδικασία να αγοράσουν μία. Σε αυτό το κείμενο λοιπόν, θα δούμε γενικές πληροφορίες σχετικά με τις ταμειακές μηχανές και την ισχύουσα νομοθεσία. Οι παρακάτω πληροφορίες ισχύουν για όλα τα μοντέλα και όλους τους τύπους ταμειακών μηχανών, καθώς και για όλα τα καταστήματα και επιχειρήσεις που πρέπει να κόβουν απόδειξη λιανικής πώλησης.